25 september 2016 Open Dag Kasteel Etzenrade


Op zoek naar een verwoest kasteel

Achter de hoeve Het Etzenrader Huisken in Onderbanken liggen de restanten van het kasteel Etzenrade verborgen. Archeologen van RAAP werken hard om deze restanten uit vroegere tijden te verkennen en in beeld te brengen: ze doen onderzoek naar de historische grachten, die deel uitmaakten van een middeleeuws kasteel.
Op zondag 25 september lichten we alvast een tipje van de sluier op: op het oude kasteelterrein zullen de eerste resten van oude bewoning blootgelegd worden. Daarom nodigen we iedereen in de omgeving uit om een kijkje te nemen. Om even te proeven aan het rijke verleden van de regio dat langzaam maar zeker tevoorschijn komt uit de drassige veengrond rondom Etzenrade.
Ook kijken we vooruit: hoe ziet de toekomst van deze ‘poort naar Parkstad’ eruit en welke projecten worden er, samen met IBA Parkstad, gerealiseerd in de regio? Op een steenworp afstand ligt bijvoorbeeld de indrukwekkende loods van de Staalconstructie Schinveld en over de nabijgelegen rotonde wordt een bijzondere fietsbrug aangelegd.
Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud: een wandeling met de boswachter en een workshop met archeologen, een kijkje in de galerie van Sjra Schoffelen en aan het eind van de dag verloten we een vlucht met de IBA-ballon.

Wanneer:

Zondag 25 september 13.00 - 17.00 uur
Waar:

Etzenrader Huisken, Etzenrade 11, 6454 AT Jabeek
Toegang:

gratis

>> Download flyer