Uitnodiging stadssessie ‘De Ziel van Leiden’


RAAP zoekt tijdens de komende stadssessie van ‘De Ziel van Leiden’ naar de wortels van Leidse historische gebouwen, zowel 4 meter onder als boven de grond. Al ruim 1200 jaar schrijft Leiden geschiedenis. De ‘wortels van de stad’ zitten overal. De geschiedenis van Leiden ligt niet alleen verborgen onder het maaiveld, in de vorm van archeologische vondsten en oude funderingen. De wortels van de stad vinden we ook terug in historische gebouwen, in het gebruik ervan, in de gevels en wat daarachter zit.

Als onderdeel van het project ‘De Ziel van Leiden’ zal een team van experts van ‘De Ziel van Leiden’, de Stadsgehoorzaal en RAAP op 11 mei verhalen vertellen over deze onder- en bovengrondse geschiedenis van de stad. Zij zijn experts op het gebied van archeologie, architectuur en Leidse historische gebouwen. Iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Leiden is van harte welkom om deze (gratis) stadssessie bij te wonen.


Stadssessie ‘De Ziel van Leiden’
Thema: Leidse historische gebouwen; van archeologie tot architectuur (4 meter onder en boven de grond)
Datum:  Woensdag 11 mei 2016
Tijd:        20.00 – 22.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Locatie:  Entreefoyer Stadsgehoorzaal
Adres:    Breestraat 60 in Leiden


Wilt u de verhalen zien en horen? Of wilt u zelf verhalen over dit onderwerp vertellen? U bent van harte welkom om tijdens deze stadssessie uw verhalen te delen.


De Ziel van Leiden
‘De Ziel van Leiden’ is de zoektocht naar het verhaal van Leiden, door, voor en van Leienaars. Een samenwerking van de Leidse inwoners, Stadslab Leiden, ondernemers en media over dat wat Leiden zo uniek maakt.MEER WETEN


Zie: http://dezielvanleiden.nl/