Overhandiging Duitse versie Wandelroute Atlantikwall Noordwijk


Naast de Nederlandse versie van de Wandelroute langs Atlantikwall resten in Noordwijk, die in december 2016 verscheen, is er nu ook een Duitse vertaling. Op donderdag 6 april 2017 om 15.00 uur neemt Dr. Holger Ruthe, hoofd Persvoorlichting en Cultuur van de Duitse Ambassade in Den Haag, de Duitstalige wandelkaart in ontvangst van Jan Heus, vicevoorzitter van het Atlantikwall Museum in Noordwijk.

Atlantikwall WanderrouteDe wandelroute voert langs resten van de Atlantikwall die in het duinlandschap bij Noordwijk bewaard gebleven zijn. De Atlantikwall was een verdedigingslinie die de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog van Noorwegen tot aan de Spaanse grens hadden aangelegd om een invasie van de geallieerden te voorkomen. Overal langs de westkust van Europa zijn resten van dit verdedigingsstelsel terug te vinden, ook in de duinen bij Noordwijk.

De wandelroute is gemaakt door RAAP in samenwerking met het Atlantikwall Museum Noordwijk, Staatsbosbeheer en Warmerdam Cultuurhistorisch Onderzoek. De wandelroute is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen vanuit de Erfgoedlijn Atlantikwall van de provincie Zuid Holland en de gemeente Noordwijk.

Het Atlantikwall Museum gaat vanaf 7 mei weer open voor bezoekers. Reserveren voor een rondleiding is mogelijk via www.atlantikwall.nl onder het kopje ‘uw bezoek’. De rondleidingen (in het gangenstelsel) worden gegeven tot de laatste zondag in augustus, waarna de vleermuizen weer bezit nemen van het gangenstelsel.

Download

Zowel de Duitse als de Nederlandse versie van de wandelkaart is verkrijgbaar in het Atlantikwall Museum Noordwijk, dat tevens het startpunt van de wandelroute is. De route is ook verkrijgbaar bij het VVV kantoor aan het Jan Kroonsplein 4 in Noordwijk.
Download hier de Duitse versie van de wandelroute. Download hier de Nederlandse versie van de wandelroute.Zie ook http://www.raap.nl/pages/RAAPnieuws_wandelroute_Atlantikwall.html


MEER WETEN


Ruurd Kok
T 071 - 576 8118
E r.kok@raap.nl