ENERGIE

De energievoorziening van ons land moet in 2050 duurzaam zijn en de CO2-uitstoot moet flink omlaag. Van fossiele brandstoffen gaan we over op energie uit zon en wind. Samen werken aan duurzame energie is daarom van groot belang. Ook bij energieprojecten, zoals de aanleg van zonne- en windparken, kunt u te maken krijgen met archeologisch onderzoek.

Of een archeologisch onderzoek nodig is, hangt onder meer af van de bodemingreep. Het onderzoek voorkomt dat er waardevol erfgoed ongezien verdwijnt. In de projecten die RAAP uitvoert, zoeken we een goede balans tussen de wettelijke eisen en wensen van de opdrachtgever. We denken daarbij graag mee over mogelijkheden om de leefomgeving te verbeteren.


Erfgoed kan een rol van betekenis spelen bij de energietransitie. Het is bij uitstek geschikt om de kwaliteit van ons landschap te verrijken. Als specialist en uitvoeder van cultuurlandschappelijk onderzoek komt RAAP vanzelfsprekend op voor een duurzaam landschap.

Relevante diensten

  

Contact | Offerte

Wilt u advies of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met de RAAP-vestiging in uw regio, of vul het offerteformulier in.