Interactieve webkaart (WebGIS)
Zoekt u een publieksvriendelijke manier om archeologische of cultuurhistorische data te delen met een breed publiek? Dan is een interactieve kaart op internet een uitkomst. Informatie over uw erfgoed is hiermee eenvoudig en laagdrempelig door iedereen te bekijken.
WebGIS viewer
Bij vrijwel elk archeologisch of cultuurhistorisch project worden geografische gegevens verzameld en op een kaart gezet. Vaak eindigen die digitale data in een archief. Dat is jammer, want er is veel meer mee te doen. Voor wie optimaal gebruik wil maken van onderzoeksdata maakt RAAP een WebGIS viewer (GIS = Geografisch Informatie Systeem). Dit is een interactieve website waarop u meer informatie kwijt kunt dan op een analoge kaart. Bovendien bereikt u er veel meer mensen mee.
Interactief
Via een tablet, mobiel of pc kunnen bezoekers op de webkaart in- en uitzoomen voor details, extra informatie, foto’s enz. Ook de ondergrond kiezen ze met één muisklik zelf uit: historische kaarten, de AHN, een laag bouwkunst of iets anders. Voor gemeenten maar ook waterschappen en landschapsbeheerders is dit een ideale toepassing om erfgoedinformatie te delen. Handig inzetbaar voor toerisme en om inwoners te informeren over hun stadsgeschiedenis.
Erfgoed op een interactieve webkaart:
- Gebruiker aan het stuur: gebruikers bepalen zelf welke informatie ze willen bekijken, op elke gewenste schaal en tegen verschillende achtergrondkaarten
- Rijke data: kaarten zijn aanklikbaar, waardoor extra informatie over kaartelementen op te vragen is
- Up-to-date: met een paar muisklikken is de kaart bijgewerkt; zo ziet de gebruiker altijd de meest recente versie
- Maatwerk: RAAP denkt graag met u mee en samen komen we zo tot mooie toepassingen!