NATUUR | WATER

Elk landschap in Nederland is ontstaan uit de wisselwerking tussen mensen en natuur. De sporen daarvan vinden we onder andere terug in de bodem. Ze illustreren onze bewoningsgeschiedenis. Wilt u de bodem in voor natuurontwikkeling, beekherstel of waterbeheer? Dan kan een archeologisch onderzoek verplicht zijn.

De overheid bepaalt of een archeologisch onderzoek nodig is. Dit is wettelijk zo geregeld. Zo voorkomen we dat waardevol erfgoed ongezien op de schop gaat. Overigens, niet alleen archeologische maar álle cultuurhistorische waarden tellen mee in de ruimtelijke inrichting. Voor veel natuurbeheerders, waterschappen en (landschaps)ontwerpers is erfgoed dan ook een vast onderdeel van beheer- en beleidsplannen.


RAAP is volledig gecertificeerd om het archeologisch onderzoek voor u uit te voeren. Daarnaast hebben we een ervaren team cultuurhistorici in huis. Zij staan klaar om u te helpen. Wie het verleden van een landschap begrijpt, kan beter werken aan de toekomst ervan.

Relevante diensten

   

Contact | Offerte

Wilt u advies of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met de RAAP-vestiging in uw regio, of vul het offerteformulier in.