6-9-2017: Lezing archeologische opgravingen Ede Zuid


Op woensdagavond 6 september 2017 om 20.00 uur vertelt archeoloog Eric Norde in Zalencentrum ENKA over de uitkomsten van de archeologische opgravingen in nieuwbouwlocatie Park Reehorst in Ede Zuid.

Park Reehorst ligt op de hoek Sportlaan/Diedenweg op het voormalige Sportpark Oranje in Ede. Op deze locatie is in de periode 2014-2017 uitgebreid onderzoek gedaan naar oude sporen van bewoning. Eric Norde (RAAP) is projectleider van de opgravingen die door professioneel archeologen in samenwerking met vrijwilligers zijn uitgevoerd. De archeologen deden bijzondere vondsten uit allerlei perioden. Tijdens zijn lezing presenteert Eric voor het eerst de uitgebreide resultaten aan een breed publiek. In de pauze zullen vrijwilligers van archeologische vereniging AWN hun onlangs voltooide rapport aanbieden aan wethouder Johan Weijland. Het rapport gaat over opgravingen in 2004, iets verderop langs de Diedenweg. Na afloop is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

De lezing wordt georganiseerd door de Vereniging Oud Ede, de AWN en de gemeente Ede in Zalencentrum ENKA aan de Doctor Hartogsweg 58 in Ede. Aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur. De toegang is gratis. Wilt u zeker zijn van deelname, geeft u zich dan vooraf tijdig op via het e-mailadres oudede.nl@gmail.com. Graag onder vermelding van ‘Reehorst’ en het aantal personen.

Zie ook: http://www.oudede.nl/Ede-Sportlaan_opgraving.jpg


MEER WETEN


Eric Norde, projectleider RAAP:
T 06-13108937 en E e.norde@raap.nl.