1 & 2 juni 2018: Vlaamse Archeologiedagen en RAAP België doet mee


Op vrijdag 1 juni en zaterdag 2 juni worden de allereerste Archeologiedagen in Vlaanderen georganiseerd. Archeologen, musea en liefhebbers organiseren meer dan 50 spannende en educatieve activiteiten. Ook RAAP België doet mee en staat op vrijdag 1 juni met een ‘pop-up middeleeuwse marktkraam’ in Nevele.

Pop-up middeleeuwse marktkraam

Kom op vrijdag 1 juni tijdens de wekelijkse markt van Nevele proeven van de middeleeuwse geschiedenis van de gemeente. In een pop-up middeleeuwse marktkraam stellen de medewerkers van RAAP België daar de resultaten voor van het archeologisch onderzoek in Poesele. Zij vertellen er over de opgraving die RAAP in 2017 uitvoerde aan de Paepestraat in Poesele, deelgemeente van Nevele. De aanleiding voor de opgraving was de aanleg van een nieuwe parking tegenover de voetbalterreinen van FC Poesele. Tijdens de opgraving zijn archeologische resten uit de ijzertijd, Romeinse tijd en middeleeuwen gevonden.

Naast allerlei informatie over deze opgraving en archeologie, kun je in de pop-up marktkraam kennis maken met enkele middeleeuwse hapjes en drankjes. Verder is er een interactieve kwis en je kunt op de foto met een heus historisch figuur. Doe als burgemeester Johan Cornelis van de gemeente Nevele en maak een selfie met onze middeleeuwer!

Praktische informatie:

• Wanneer: vrijdag 1 juni 2018 van 08:00 tot 12:00
• Waar: Marktplein, 9850 Nevele
Meer info

Archeologiedagen2018_website.jpg

Meer activiteiten

Deze 1e Vlaamse Archeologiedagen zijn een publieksevenement voor iedereen met interesse in archeologie en het verleden dat onze bodem herbergt. Tijdens de Archeologiedagen kun je kennismaken met alle facetten van archeologie. Op een aantrekkelijke, speelse, spannende en leerrijke manier kom je meer te weten over de geschiedenis tijdens allerhande activiteiten, georganiseerd door vele partners in heel Vlaanderen. Deze pilooteditie wordt georganiseerd door de provincie Vlaams-Brabant en het Forum Vlaamse Archeologie.

Kijk voor meer activiteiten op de website van www.vlaamsbrabant.be