Archeologiedagen 2022

In juni is het weer tijd voor de Archeologiedagen. Op 17, 18 en 19 juni worden er honderden activiteiten door het hele land georganiseerd die het verleden tot leven brengen. Een overzicht daarvan is te vinden op https://www.archeologiedagen.nl Ga underground bij de archeoloog en ontdek jouw geschiedenis!

Ook RAAP doet weer mee aan de Archeologiedagen. Dit jaar kun je onze collega’s tegenkomen bij de volgende activiteiten:

 

18 juni 


Lezing over Winterswijk rond 1600 (Gelderland)

 

Op zaterdag 18 juni om 15 uur geeft Luuk Keunen, historisch geograaf bij RAAP een lezing van circa 45 minuten over ‘Winterswijk rond 1572 – een dorp in verandering’

Wanneer: 18 juni, 15.00 uur

Locatie: het doopsgezinde kerkje van Winterswijk, Torenstraat 4

Toegang: gratis

Meer info: https://erfgoedoostachterhoek.nl/nieuws/de-nationale-archeologiedagen/

19 juni

Familiedag: de Romeinen veroveren Venlo (Limburg)

Op zondag 19 juni kun je je in het Limburgs Museum in Venlo onderdompelen in Romeinse sferen. In en om het museum bruist het van de activiteiten voor het hele gezin: vergaap je op het plein aan een Romeins spektakel met paarden en soldaten of verken binnen de gloednieuwe tentoonstelling ‘Oevers vol Romeinen’, een interactief familieavontuur of volg een rondleiding. Op zoek naar meer verdieping? Sluit dan aan bij de lezingenreeks in het museumtheater.

Lezingenreeks Archeologie in Limburg

In het museumtheater kun je tussen 13.00 -16.30 uur aansluiten bij een aantal boeiende lezingen. Archeologie in Limburg is smaakmakend: vele nieuwe vondsten op bijzondere plekken leiden tot nieuwe inzichten over hoe mensen in Limburg leefden en werkten. De archeologen van RAAP verzorgen de volgende lezingen:

13.30 – 13.50 uur

Wim de Baere: Baggervondsten uit de Maas.

15 – 15.20 uur

Roosje de Leeuwe: Begraven en offeren aan de Maas: vindplaats Lomm-Hoogwatergeul in de ijzertijd.

16.30 – 16.50 uur

Oda Nuij: Grafheuvelproject Baarlo/Zaanderheike en restauratie Urn

Archeologiemarkt

Tussen 11.00 – 17.00 uur is in het museum de archeologiemarkt te bezoeken. Hier kun je rondstruinen en ontdekken wie de spelers in het archeologische landschap zijn. Er is ook informatie van RAAP. Luister, kijk en steek de handen uit de mouwen. Want archeologie zet aan tot kijken en ontdekken. Ook voor de kinderen zijn er allerlei workshops.

Wanneer: 19 juni

Locatie: Limburgs Museum in Venlo

Toegang:

Meer info: https://www.limburgsmuseum.nl/activiteit/familiedag-de-romeinen-veroveren-venlo/