Archeologische software

Automatisering en digitale gegevensverwerking zijn niet meer weg te denken uit de archeologische onderzoekspraktijk. Omdat de bestaande programmatuur niet altijd goed aansluit op de dagelijkse praktijk en specifieke vragen van archeologische gebruikers, ontwikkelt RAAP eigen software. Deze software is ook beschikbaar voor andere professionals.

Softwarepakket Odile is gemaakt voor de digitale gegevensverwerking uit gravend onderzoek. Voor de digitale registratie van boorgegevens ontwikkelden we Deborah. Deze gebruiksvriendelijke software is beschikbaar voor iedere professionele archeologische gebruiker, tegen een concurrerende prijs. We geven graag een demonstratie en voor medewerkers in uw organisatie die hiermee gaan werken, kunnen we een cursus verzorgen.

ODILE: digitale gegevensverwerking uit opgravingen en proefsleuven

ODILE is een databasesysteem voor het vastleggen en analyseren van gegevens uit gravend onderzoek.

  • Het programma is eenvoudig in gebruik, kent een flexibele datastructuur en is aan te passen aan de gewenste opgravingsnorm (KNA).
  • De archiefmodule geeft de mogelijkheid tot export volgens de SIKB0102 norm (pakbon).

ODILE wordt onder andere gebruikt door: BAAC, SOB Research, Archeodienst, de gemeenten Delft, Deventer, Rotterdam (BOOR), Zutphen, Zwolle, Stad Antwerpen, Erfgoed Vlaanderen en door Saxion Next voor onderwijsdoeleinden.

Deborah: digitale registratie van boorgegevens

Deborah is een kant en klare oplossing voor het invoeren van boorstaten en het maken van boorprofielen.

  • Het programma maakt gebruik van het RAAP bodembeschrijvingssysteem dat volledig compatibel is met de NEN 5104 boorbeschrijvingsnorm van NITG-TNO en met de ASB.
  • Samen met de uitdraai van codeboeken voldoet het programma aan de KNA eisen.

Deborah wordt gebruikt door: de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit Groningen, Universiteit Leiden, de gemeenten Apeldoorn, Delft, Hoorn, Rotterdam (BOOR), Zutphen en Zwolle, Grontmij, BAAC, Archol en Hazenberg Archeologie.

Meer weten?

Voor meer informatie of een demonstratie van deze software kunt u contact opnemen met:
drs. Mariëtte de Rooij, RAAP Hoofdkantoor Weesp: T: 0294-491500